Gerdi Verbeet

Omarm diversiteit

OMARM DIVERSITEIT en HELP VLUCHTELINGEN WERELDWIJD

Omar Munie

Als creatief en succesvol sociaal ondernemer en voormalig vluchteling uit Somalië is Omar Munie een inspirator voor velen, waaronder de recente vluchtelingen in Nederland. Hij is inmiddels wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige design-tassen. Om participatie te bevorderen, begeleidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via leer-werktrajecten naar een baan in de Dreamfactory in Den Haag. Gebruikt materiaal krijgt daar bovendien een tweede leven en wordt verwerkt tot duurzame gebruiksartikelen van hoogwaardige kwaliteit.

 

Omarm Diversiteit

Omar is nu de campagne gestart ‘Omarm Diversiteit en Help Vluchtelingen Wereldwijd’. De campagne benadrukt dat diversiteit onze samenleving extra kansen biedt.
Nederlanders, die deze gedachte omarmen en ook nadrukkelijk willen uitdragen, kunnen dit doen door het dragen van het Omarmbandje voor Diversiteit. Met de verkoop ervan genereert Omar inkomsten voor vluchtelingenprojecten in de diverse instabiele regio’s, aan de buitengrenzen van Europa en in Nederland.

 

Omarm-bandje

De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte oranje zwemvesten, waarmee vluchtelingen Europa hebben bereikt. Op de lederen binnenzijde staat de tekst ‘Ik omarm Diversiteit’. Elk bandje is uniek en handgemaakt in de Dreamfactory.

 

Omarmt u dit initiatief?

De prijs is €25,- incl. story-kaartje, verpakking en verzendkosten. De omarmbandjes zijn te bestellen via www.omarmunie.com/omarmband.